مدیر عامل ذوب آهن برای حمایت از پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا این واحد دانشگاهی اعلام آمادگی نمود

۲۸ اسفند ۱۳۹۱ | ۰۳:۳۰ کد : ۵۲۰۰ پژوهشی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، به همت معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب همایش آسیب شناسی وضع موجود پژوهش و راهکارهای بهبود آن با حضور دکتر احمد شمس رئیس، معاونین، مدیران پژوهشی و جمعی از مسئولان و اساتید دانشکده های دانشگاه آزاد تهران جنوب در دانشکده علوم پایه برگزار شد.

برپایه این گزارش، در ابتدای این همایش دکتر فرزاد جعفر کاظمی عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی با اشاره به پایان یافتن 72 طرح پژوهشی در واحد تهران جنوب گفت: در سال جاری 72 طرح پژوهشی توسط دانشجویان این دانشگاه به مرحله پایانی رسیده و 66 طرح پژوهشی ارائه گردیده که از این تعداد 34 طرح پذیرفته شده است.

وی با بیان این که طرح های پژوهشی باید دارای رویکردهای مشخصی باشد افزود: طرح های پژوهشی باید دارای رویکردهایی از جمله شناسایی مشکلات دانشگاه، نوآوری و تولید علم، تجاری سازی، فناوری، اختراع و اکتشاف باشد که در حال حاضر رویکرد نوآوری و تولید علم بیشترین پژوهش ها را به خود اختصاص داده است.

در ادامه این همایش مهندس محمد باقر علائی سرپرست اداره کل امور پژوهشی واحد تهران جنوب در بیان ضرورت و هدف برگزاری این همایش اظهار داشت: هدف از تشکیل این جلسه بررسی راهکارهای اجرایی برای توسعه کمی و کیفی طرح های تحقیقاتی و ساماندهی پایان نامه های تحصیلات تکمیلی است.

وی افزود: طرح های پژوهشی باید به سمت کاربردی شدن سوق پیدا کنند و باید خروجی تحصیلات تکمیلی و نتایج     طرح های پژوهشی مورد استفاده در صنایع قرار گیرد.

سرپرست اداره کل امور  پژوهشی واحد تهران جنوب با اشاره به این که این همایش در قالب دو پنل تخصصی و با   محوریت های مختلفی تعریف شده است افزود: تبیین وضع موجود و طرح مشکلات و نارسایی های آن، راهکارهای اصلاح و بهبود موضوعات و محتوی پایان نامه ها، چگونگی گردش کار، نحوه استفاده از بانک اطلاعاتی برای جلوگیری از تکراری بودن موضوعات و راهکارهای جذب و افزایش طرح های تحقیقاتی برون دانشگاهی از محور های اصلی این همایش هستند.

در این همایش دکتر سعد محمدی از اساتید هیات علمی گروه معدن واحد تهران جنوب و مدیر عامل ذوب آهن اصفهان در خصوص راهکارهای اجرایی ارتباط صنعت و دانشگاه سخنرانی نمود و با اشاره به جایگاه ایران در بین کشورهای تولید کننده فولاد گفت: سالانه یک میلیارد و پانصد و دوازده میلیون تن فولاد تولید می شود که کشور چین با هفتصد و دوازده میلیون تن رتبه اول و ژاپن با یکصد و هفت میلیون تن رتبه دوم را به خود اختصاص داده است در این میان جمهوری اسلامی ایران با تولید شانزده میلیون و پانصد هزار تن رتبه شانزدهم دنیا قرار داد.

وی با بیان اینکه کشور همسایه ترکیه پانزده سال بعد از ایران به صنعت تولید فولاد روی آورده است و هم اکنون سالانه سی و شش میلیون تن تولید دارد با مقایسه این آمار تاکید کرد: فعالیت حوزه تولید فولاد در کشور ما جای بسیار زیادی دارد، چرا که این صنعت در حال حاضر کمتر از یک درصد تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داده است.

دکتر سعدمحمدی برای حمایت از پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا که مورد نیاز صنعت فولاد می باشد اعلام آمادگی نمود.

در پایان همایش دکتر شمس ریاست واحد تهران جنوب طی سخنانی از اعضای هیات علمی خواست تا نسبت به انجام فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی کاربردی اهتمام بیشتری داشته باشند و آمادگی این واحد دانشگاهی را برای انجام پروژه های صنعتی و کاربردی اعلام نمود.

رئیس واحد تهران جنوب بر لزوم انجام فعالیت های پژوهشی در راستای تولید کیفی تاکید نمود و بیان کرد: انجام فعالیت های پژوهشی برای اعضای هیات علمی شرط لازم امور پژوهشی است. و شرط کافی فعالیت های پژوهشی انجام پروژه های کاربردی برای دانشگاه و کشور می باشد.

دکتر شمس افزود: از مسئولین حوزه معاونت پژوهش نیز انتظار داریم با تقویت ارتباط با صنعت و دانشگاه زمینه اجرای فعالیت های تحقیقاتی کاربردی را تقویت کنند و از اعضای هیات علمی می خواهیم بیش از پیش در حوزه های کاربردی تلاش نمایند.