رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد: لزوم افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی در کشور

۲۵ شهریور ۱۳۸۹ | ۰۴:۳۰ کد : ۳۵۹ خبر اصلی صفحه اخبار
خبرگزاری ایسکانیوز: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های آزاد اسلامی و دولتی کشور، باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.
به گزارش گروه دانشگاه باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز"، دکتر عبدالله جاسبی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم آغاز به کار طرح های عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، از کمبود ظرفیت مقطع تحصیلات تکمیلی در کشور ابراز تأسف کرد و یادآور شد: از مجموع 800 هزار داوطلب آزمون کارشناسی ارشد سازمان سنجش، کمتر از 100 هزار نفر پذیرش می شوند و در واقع درصد بسیار زیادی از داوطلبان برای ادامه تحصیل به دانشگاه راه نمی یابند.
وی گفت: به برکت انقلاب، نظام جمهوری اسلامی و تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی، امروز تعداد دانشجویان کل کشور بیش از 20 برابر کل دانشجویان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی است و این در حالی است که جمعیت کل کشور دو برابر شده است.
جاسبی با اشاره به خروج درصدی از دانشجویان از کشور برای ادامه تحصیل، اظهار داست: خروج حتی 5 درصد از دانشجویانی که در کشور به دانشگاه راه نمی یابند، موجب خروج ارز زیادی از کشور و احتمال بروز برخی ناهنجاری های اخلاقی می شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد به آینده ای بلند مدت و روشن چشم دوخته است، تصریح کرد: دهه اول و دوم فعالیت دانشگاه آزاد به ترتیب با نام های دهه تسریع و توسعه عنوان می شوند و در دهه سوم که هم اکنون سالهای آخر آن طی می شود و دهه کیفیت نام گرفته، گام های بسیار بلندی در جهت توسعه کیفی واحدهای دانشگاه آزاد در سطح کشور برداشته شده است.
جاسبی از رشد و توسعه واحدهای دانشگاه آزاد در خارج از کشور نیز ابراز خرسندی کرد و افزود: دانشگاه آزاد قصد دارد در دهه چهارم از فعالیت خود با دانشگاه های خارج از کشور رقابت کند و در افق برنامه های آن آمده است که در آینده ای نه چندان دور، به معتبرترین دانشگاه حضوری جهان تبدیل شود.
جاسبی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: روزی که فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد تمام سرمایه این دانشگاه مبلغ یک میلیون تومان اهدایی از سوی حضرت امام خمینی (ره) بود و اینک با توسعه دانشگاه ‌آزاد اسلامی و با فعالیت های گسترده و جامع 400 واحد و مرکز دانشگاهی و چندین واحد در خارج از کشور فعالیت می کنند.
وی از تحصیل یک میلیون و 600 هزار دانشجو در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد خبر داد و با اشاره به فعالیت 30 هزار عضو هیات علمی و 20 میلیون متر مربع فضای آموزشی و رفاهی در این دانشگاه، افزود: احداث هزاران کارگاه آموزشی، آزمایشگاه، کتابخانه، بیمارستان، درمانگاه و کلیه امکانات وسیع در سراسر کشور به برکت یک میلیون تومان مبلغ اهدایی از سوی امام راحل بدون بودجه دولتی بوده است.
جاسبی با یادآوری اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه مقالات ISI سه سال گذشته مقام سوم، سال گذشته مقام دوم و تاکنون مقام اول را به خود اختصاص داده است، متذکر شد: آنچه از اهمیت بیشتری برخوردار است، لزوم کسب مقام اول توسط واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه ها و استان های مختلف است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: موفقیت های حاصل شده توسط دانشگاه آزاد نشان می دهد که این دانشگاه روی ریل ارتقای کیفی قرار گرفته و به سرعت در این زمینه در حال حرکت است.
جاسبی با اشاره به تأسیس مرکز فناوری های نو توسط دانشگاه آزاد اسلامی، ابراز کرد: دانشگاه آزاد از کلیه مراکز دانشگاهی که بخواهند در زمینه فناوری های نو فعالیت داشته باشند، به لحاظ مالی و علمی حمایت خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن محکوم کردن ضمن محکومیت هتک حرمت به ساحت مقدس قرآن کریم و اقدام اخیر کشیش آمریکایی در خصوص اهانت به قرآن، یادآور شد: آنچه مسلم است، قرآن حافظ و نگهبانی همچون خداوند دارد و با توجه به اینکه در حال حاضر قرآن پر فروش ترین کتاب در دنیا است، باید از این فرصت در جهت شناساندن قرآن به جوامع غربی و ترغیب جوامع به خواندن آن بهره گرفت.
دکتر جاسبی گفت: وظیفه تمام روشنفکران، نخبگان، دانشگاهیان و اندیشمندان و آزادگان جهان است که اقدام افراطیون در توهین به مقدسات مسلمانان را قویاً محکوم کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ملت‌های مسلمان و دولت‌های اسلامی باید هوشیارانه در برابر این تهاجم بی‌سابقه از سوی دشمنان اسلام عکس العمل نشان دهند و در مقابل این اهانت بزرگ علیه مقدسات خود ساکت ننشینند./05